Archive for the ‘Software Windows’ Category

Terinspirasi sedikit (atau mungkin banyak ya? 🙂 ) sama SMOVER-nya Mas Darmal. Mungkin bagi anda yang tidak mengerti dan mengenal apa itu SMOVER cuplikan tulisan Mas Darmal berikut bisa dijadikan referensi :

.. bagi anda yang memiliki banyak data yang tersimpan di flashdisk dan karena suatu alasan tertentu ingin meremove proteksi Smad-Lock tanpa harus memformat ulang ..

(FYI : SMOVER bukan satu-satunya tools yang bisa digunakan untuk meremove proteksi SMAD-LOCK SMADAV. Cara lain yang bisa anda pilih yaitu dengan menggunakan tool Unlocker atau tools file handler remover  lain)

Tools berikut adalah sedikit script batch sederhana yang saya coba buat sebagai alternatif lain untuk meremove proteksi folder autorun.inf buatan SMADAV. Untuk menggunakan tools berikut anda hanya perlu mengcopy-paste teks berikut pada aplikasi Notepad (atau text editor lain kesukaan anda) dan menyimpannya sebagai file *.cmd maupun *.bat.


@ECHO OFF

CLS

MODE CON:COLS=50 LINES=5

:Remove

IF EXIST \autorun.inf\con\aux\ RD /S /Q \autorun.inf\con\aux\ >NUL

IF EXIST \autorun.inf\con\ RD /S /Q \autorun.inf\con\ >NUL

IF EXIST \autorun.inf\ RD /S /Q \autorun.inf\ >NUL

GOTO Check

:Check

CLS

IF NOT EXIST \autorun.inf\ (

COLOR 47

ECHO.

ECHO SMADAV-Folk SUCCESS REMOVED on this drive !!!

ECHO.

GOTO End

) ELSE (

COLOR 06

ECHO.

ECHO I Guess Something Wrong Here ...

ECHO.

GOTO End

)

:End

PAUSE

EXIT

Note :

Jalankan skrip *.bat ataupun *.cmd ini pada drive yg ingin dicopot proteksi smad-locknya.

Credit goes to : coursoeminded aka me ;p

Christmas Day is almost here everyone!!!..

 

This little and simple post is not to explain the true meaning of Christmas for Christians, because this day of course is most awaited day by every Christians in this world, okay? :). But rather just for share a little Christmas Spirit project from my lab, by share 2 gadget/widget included below that have a simple main goal to help others to track days left until Christmas Day. (By display the remaining time until Christmas in days, hours and minutes and display “Merry Christmas” when count down gets to the last day)

 

FYI : Each of this original gadget project are ripped from Charles Beaupre and Justin Braun work, which was initially just made for Christmas Day in 2007. And with this modified fork version i try to fix and add some feature to automatically detect Christmas Day on every year. (so this stuff will not stuck in December 25, 2007 anymore) 😛

 

Here’s some screenshots from original project (taken from SoftPedia) :

 

 

 

And screenshots from my work :

 

 

 

 

 

You can get this gadget from here and here.

 

System requirement :
– Windows Vista or Windows 7 with Windows Sidebar program running well. (both have been tested and work well on x86 and x64 system)

 

Your comments, critics and rate for this work are welcome.

 

Finally…

Happy Christmas Everybody 🙂

 

Pascal Dudleyjoe

 

 

NOTE : i never claim to build this gadget/widget, but rather make little fork work

 

(sorry for my trully-bad english :()

Bagus neh buat yang pengen cara beda FB-an tapi gak mau ribet buka-buka browser …

Fishbowl (Facebook Client for Silverlight)

*syarat minimum paling nggak Silverlight Plugin sudah terinstal dengan baik dikomputer anda.

Happy Facebookin’

*udah kayak iklan mie goreng aja .. ^^,

Nggak perlu cas-ces-cos lagi mendingan liat n’ baca sendiri disini.

Stardock MyColors link download.

Buat yang pengen desktopnya agak “hijau” (hare gene gak hijau??, ke laut aja deh jadi pengikut Nyi Bloronk … ^^, qaqaqa) donlod yang ini ajah, yang mw agak “machow” (ouch…siapa siy yeiy?, brani-brani bilang eke machow… – muf sisanya mendingan disensor aja, gak baek… – 😉 ) mendingan download yang ini, buat yang agak “bejeweled mania” {te-ow-pe be-ge-te deh} yang ini, en yang mw “agak laen” (yang merasa gak hijau, gak blink-blink en gak macho  [jadinya paan dunk???…, ya “jadi-jadian” ajah brow 🙂 ] dari yang tiga diatas disaranin unduh (KBBI banget euyy…++,) yang ini.

Beberapa preview desktopnya …

AMD Game aka “macho” << favorite saya

Quest aka “agak laen” atow “jadi-jadian”

(more…)

http://news.softpedia.com/news/Opera-9-6-Available-for-Download-95215.shtml

In mid-2008, Opera 9.5 became available for download just ahead of Firefox 3.0. Now, Opera has moved one step further, and as of October 8, it is offering version 9.6 of its browser. Opera 9.6 brings enhancements across the table, although at its heart it is labeled as a security and stability update. Announced at the end of September 2008, Opera 9.6 moved fast through the development milestones, and following two release candidates dropped since the start of this month, the gold bits are now up for grabs.

“Opera 9.6 final has been released,” said Huib Kleinhout, Opera Desktop Team manager. “Opera 9.6 adds synchronization of custom searches and typed history with Opera Link, several new features in Opera Mail, a nice preview page for feeds and last but not least: improved stability and performance. We also launched a new site today: Discover Opera. It shows in simple steps how to use many of the powerful Opera features. Do you know them all?”

In Opera 9.6, the Norwegian browser maker has taken a number of features to the next level including Opera Link, Opera Mail and Opera Scroll Marker. But at the same time, the latest version of Opera comes with improvements to the graphical user interface, display and scripting (with a focus on improved support for Acid3 Test), and also security enhancements.

“Custom search engines and typed history (typed history is only the history you explicitly type or select from the address bar) are now joining bookmarks, notes, personal bar and Speed Dial in Opera Link,” reads a fragment of the Opera 9.6 Changelog. “The new Opera Scroll Marker makes it easier to continue reading when you scroll through a Web page. At the end of the page it will indicate the previous position of the bottom of the screen so you can easily see where to continue reading.”

The truth is that Opera 9.5 did little for the browser in terms of grabbing additional market share from rivals Internet Explorer and Firefox. And starting with September, Opera has to fight for audience with yet another competitor, since Google managed to get into the game with the release of Chrome Beta.

Opera 9.6 Final for Windows is available for download here.
Opera 9.6 Final for Linux is here.
Opera 9.6 Final for Mac OS X is here.

Opera 9.51

Posted: July 4, 2008 in Opera, Software Windows

Opera 9.51 is a recommended security and stability upgrade.

(more…)

Latest bug-fixed :

# Added option to toggle mouse flips, and decoupled them from the mouse gesture setting again
# Fixed drag/drop of tabs – always drop the address
# Fixed menus on deviantart.com
# Fixed TinyMCE 2.1.x editor
# Feeds now show the first time you subscribe
# Fixed crash when printing chat
# 64-bit linux is back

Download latest snapshot here (for intel-linux system) and here (for windows system).